7/16/2016

Mäkitreeni

Moi! Olen päässyt ripaisemaan tätä treenaamisen upeaa maailmaa taas hivenen. Mentiin J:n kanssa Messilän laskettelukeskuksen rinteisiin ajatuksella ottaa muutama maisemakuva. No minulta sitten oli hajonnut kamerasta akku, enkä pystynyt ottamaan kuvia, Ei se mitään sillä käytin ajan tehokkaasti hyödyksi. Päällä sattui olemaan treeni kuteet ja vielä sykemittarikin mukana. Ei muutakun mäkitreeni pystyyn.


Alkulämmittely tuli tehtyä jo mäkeä ylös kävellessä, joten pyörittelin vaan nivelet läpi ja tein jaloille lyhyet venytykset noin 10s per venytys.

1. Ensin lähdin juoksemaan mäestä noin 30m matkan mäen jyrkästä kohdasta ylös.
Ensimmäinen kerta 50%
Toinen kerta 70%
kolmas kerta 100%
hetken palauttelu

2. Tämän jälkeen kolmekertaa askelkyykyillä ylös.
Tässä on muistettava tarkkeilla ylävartalon ryhtiä ja polvi-varvas linjaa. Polvi ei saa mennä varpaan yli sivusta katsottuna.

3. Seuraavaksi päkiähypyt 2x15 kpl

4. Mäki ylös sivulaukalla 2 kertaa per puoli, koitin hermottaa työn etummaisen jalan pakaralle.

(5. Jos pystyt niin kyykkyhypyt 3x15kpl)

6. Loppuun vielä 3x spurtit

palauttelu kävellen.


Treeni oli tälläisen selkävikaisen treeni eli jouduin jättämään useita liikkeitä pois, jotten olisi ihan niin kipeänä samana iltana. Treeniin voi vaihdella ja lisätä esimerkiksi luistelukyykkyjä, erilaisia juoksutyylejä (3 eteen 2 taakse yms.) ja yhdenjalan hyppyjä. Treeni on helppo tehdä itse ja muokata siitä mieleisensä. Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti