8/04/2016

Vinkit kivun hoitoon.

Vai pitäisikö sanoa elämisen. Nyt viimeisen viikon ajan mun selkä on ollut äärimmäisen kipeä. Kipu piikit olen saanut jo kahteen otteeseen ja testiin muutaman uuden lääkkeen. Mitä tämä tekee treeenille? En ole voinut treenata nyt kahteen viikkoon, edeltävällä viikolla selkä jo oireili ja olin leiriavustajana heppaleirillä. Eli kaikki aika meni tallilla. Ratsastettua tuli useampi hevonen päivässä, eikä se tainnut olla ihan tervetullutta. Kaiken huipuksi ori, jota ratsutan teki säikähti maastossa kunnolla ja silloin rysähti. Selkä ei siitä tykännyt alkuunkaan.

Mitenkäs nyt, kun kuitenkin treeni kiinnostaa? Aijon suunnitella uudet treeniohjelmat, lukea kuntosali harjoittelun anatomiaa. Ostin kirjan muutama viikko sitten, kun oli isossa alennuksessa. Samoin parhaani mukaan tehdä huoltavaa harjoittelua. Fascia rullaus kerta viikkoon ja venyttelyt vaikka joka ilta. Lisäksi fysioterapeutin kuntoutus harjoitteita täytyy tehdä heti, kun kipu on saatu tasaantumaan.

Annan nyt muutaman vinkin, mitkä auttavat oman kipuni hoidossa. 
  1. Ensimmäiseksi tietysti lääkkeet. Apteekissa myydään paracetamolia ja ibuprofeiinia erilaisissa lääkepakkauksissa ja annoskoissa. Eli eikun apteekkiin ja juttelemaan apteekkarin kanssa. Huomioikaa, että lääkkeet ovat vain tilapäiseen käyttöön.
  2. Kylmäpakkaus. Suosin itse kylmäpakkausta enemmän kuin kylmä geeliä. Kukin tykkää mistä tykkää, mutta itse saan paremman kivun lievityksen kylmäpakkauksella. 
  3. Asentohoito, selkäkipuun auttaa lattialla makoilu ja jalkojen nosto 90 asteeseen esim penkin päälle ja peppu vähän irti lattiasta. Toinen on kylkimakuu, tyyny polvien välissä ja pyyhe rullattuna suoliuluun yläpuolelle. Mutta esimerkiksi mun nilkan ollessa murtunut, samoin ennen ranneleikkausta raajan kohottaminen sydämmen tason yläpuolelle ja samanaikaisesti rentouttaminen auttoi huomattavasti.
  4. Ajatukset muualle. Musiikin kuuntelu, videoiden katselu tai jutteleminen. Mikä tahansa, mikä saa ajatukset pois kivusta. Tällähetkellä kirjoitan tätä, jotta saisin muuta ajateltavaa.
  5. Kipukroonikolle suosittelen Helena Mirandan kirjoittamaa Ota Kipu Haltuun -kirjaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti