10/12/2016

15 Kilon painon pudotus.

Vuoden 2016 aikana pudotin 15 kiloa, josta on (x) määrä tullut sairaala jakson aikana takaisin. No nyt eikun salaattia pöytään ja hiilareita alaspäin. Tuntuu kovin turhauttavalta rakastaa liikuntaa, mutta luonto tekee kaikkensa sen eteen etten voi liikkua. Ainoa liikunta tällä hetkellä on vain vatsalihastreeni ja reisilihaksia ylläpitävä jumppa. Tarkoituksena ylläpitää kävely lihaksia, kun liikun kepeillä tällähetkellä. Toivottavasti kuntoutuisin pian.


Miten pudotin 15 kiloa?

Itse en edes huomannut 10 kilon kohdalla pudotusta, kunnes astuin lääkärillä vaa'alle. Sen jälkeen onnistuin pudottamaan vielä 5 kiloa. Nyt kuitenkin uskon tämän 5 kilon tulleen takaisin ja lihasmassan muuttuneen tehokkaasti rasvaksi.
Ensinnäöiseksitin pois herkut. Aivan kaikki herkut, ensimmäiset viikon sokerittomana on aivan tuskaiset. Pikkuhiljaa sokerin himo on helpottanut ja tällähetkellä minun ei tee mieli mitään muuta kuin hedelmiä.
    Toiseksi otin pois punaisen lihan ja söin punaista lihaa ehkä kerran kuukaudessa, jos oli esimerkiksi ravintola illallinen. Punaisen lihan pois jättäminen voi tuntua isolta muutokselta ja haastavalta, mutta sitä se ei todella ole, kannattaa yrittää!
       Myöhemmin kesällä jätin valkoisen sokerin ja kanan eli syön nyt vain kalaa ja kasviksia. En pidä tätä niinkään dieettinä vaan elämäntapamuutoksena. Aloitin uuden elämän uuden ruokavalion kanssa, uudessa kodissa.
     Muut asiat joihin kiinnitän huomiota on annoskoot, ruokavälit. En voi millään painottaa niitä liikaa. Vaikka söisi terveellistä ruokaa mutta kolmen annoksen verran kerralla, niin ei todellakaan saavuta samaa hyötyä kuin normaalia pienemmällä annoskoolla. Jos ymmärrätte pointin? Kun iskee ruuan himo niin juon yleensä vettä tai otan suuhuni purkkaa ja koitan keksiä jotain muuta tekemistä.


Nyt oltuani sairaalassa muutaman viikon ja liikuntakyvytön niin olen saanut noin 5 kiloa takaisin ja tavoitteenani on pudottaa vielä 10 kiloa. Tänään aloitin siis diettini. Käytän lehdestä löytämääni pika starttia ensimmäisen kahden viikon ajan.
    Ruokavalion päivän energian saanti on noin 800kcal, josta tärkkelyspitoisia kasviksia 500-800g,
Proteiinia 100-200g kalaa tai kanaa, 2dl rasvatonta raejuustoa tai 1 dl rasvatonta rahkaa. Rasvaa noin 30g eli noin 2 rkl oliiviöljyä tai kourallinen pähkinöitä. Marjoja 1-2dl, ei hedelmiä. Viljaa 1-2 annosta. Nestettä 2-3 litraa. Seuraavassa postauksessa sitten vähän ruokapäiväkirjaa.

       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti